Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Оранжев и жълт код за валежи и поледици

Общество

Оранжев и жълт код за валежи и поледици

Снимка:

За днес е обявен оранжев код за опасно време в шест области на страната. Ще има интензивни валежи и силен вятър. Това са областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска и Ямболска. В тези области се очакват количества на валежите между 40 и 60 л/кв.м. Ще духа силен южен вятър с пориви до 24 м/с.

За 8 области в Южна и Централна България е обявен жълт код заради обилни валежи от дъжд. Това са областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска и Бургаска. Там очакваните количества на валежа ще са до 25 л/кв.м.

Жълт код е обявен за 5 области в Северна България, но за поледици. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. В тези области в сутрешните часове ще има опасност от поледици.
Минималните температури ще бъдат от минус 1 градус в Северозападна България, до 10 градуса в югоизточните райони. Дневните температури ще бъдат около 4 градуса в северозападните райони, а в източните около 13-14 градуса.

За София минималната температура ще бъде 5 градуса, а максималната 8 градуса.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема