Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Оранжев и жълт код за валежи в Северна България

Общество

Оранжев и жълт код за валежи в Северна България

Снимка:

Сутрешните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, за София 10

Облачността над страната отново ще бъде по-често значителна. Отново ще има интензивни валежи, най-съществени в Северна България, където е обявен и оранжев код заради тях, предаде БГНЕС.

Вятърът ще бъде до умерен от северозапад. Оранжевият код за обилни валежи е в сила за 6 области – Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска и Силистренска. В тези области ще има условия за значителни валежи, с количества в отделни райони, надхвърлящи 35-40 л/кв.м. Жълт код заради валежите е обявен също за 6 области – Врачанска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Варненска и Добричка. В тези области количествата валежи в отделни райони е възможно да надхвърлят 20-25 л/кв.м.

Сутрешните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, за София 10. Дневните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, за София 17, по Черноморието 21-22 градуса, в Северна България 16-19 градуса, в южните райони до 20 градуса. В събота ще има разкъсана облачност, валежите се очаква навсякъде да спрат. Дневните температури ще бъдат от 20 до 23 градуса, за София 20 градуса.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още