Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведенията към здравните власти: Или затворете всички бизнеси, или нито един

Общество

Заведенията към здравните власти: Или затворете всички бизнеси, или нито един

Снимка:

Всичко или нищо, призовават ресторантьорите

Сдружението на заведенията в България/СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията/БАЗ/ виждаме само две посоки пред нас, за да запазим и малкото, което остана, не само от нашия бранш, а и изобщо от малкия и среден бизнес в България. Идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. Всъщност, за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата, бизнесът ще заработи отново. Това се казва в позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Защото никой не ви вярва, че локдаунът ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Двуседмичен, тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение.

И така! Всичко или нищо?!?! Или отваряте всички бизнеси без ограничения или затваряте всички! 

Според тях отговорните лица - министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно са доказали, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса. „Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин. И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията!“, заявяват представителите на двете асоциации. 

Затова те единодушно настояват за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. „Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ!  Оставка за трите "Д" – дискриминация, демагогия и диктатура!“, призовават от СЗБ и БАЗ.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема