Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Организират специален превоз на контейнери за хората без дом в Турция

Общество

Организират специален превоз на контейнери за хората без дом в Турция

Организират специален превоз на контейнери за хората без дом в Турция - Tribune.bg
Снимка:

Българската страна, и по-специално БДЖ оказва пълно съдействие за превозването на контейнери за настаняване на хора, останали без дом след земетресенията в Турция. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев на среща с посланика на Турция Айлин Секизкьок, съобщават от ведомството. В първия етап ще бъде използван интермодален транспорт за доставка на 70-80 конструкции.

Посланик Айлин Секизкьок изрази дълбока благодарност към българската държава, доброволците и дарителите за съчувствието към пострадалите от природното бедствие и за оказаната помощ през последните 15 дни.

Вицепремиерът Алексиев заяви още, че на граничния пункт Капитан Андреево предстои пускането в експлоатация на нови трасета за хладилни камиони. Те допълнително ще допринесат за облекчаване на преминаването на хранителни продукти. „Основен приоритет за нас е намаляване на времето за преминаване на стоките през граничния пункт“, увери Христо Алексиев. Той изрази надежда, че в близко бъдеще ще бъде подписан и меморандум за нов железопътен граничен пункт между Ямбол и Одрин.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати