Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Още 7 дни за плащане на местните данъци и такси

Общество

Още 7 дни за плащане на местните данъци и такси

Още 7 дни за плащане на местните данъци и такси - Tribune.bg
Снимка:

Само 7 работни дни остават до крайния срок за първата вноска за такса смет, както и за 5% отстъпка при плащане в пълен размер на данък недвижими имоти и МПС. Срокът беше удължен до 30 юни заради пандемията от COVID-19.

Ако се плаща на части, сроковете за данък сгради и МПС са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - втора вноска. За такса смет тази година сроковете на вноските са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

След тези дати започва да се начислява съответната лихва по закон, напомнят от Дирекция "Общински приходи" на Столична община. Плащане на местните данъци и такси може да се прави във всички 22 районни данъчни отдела в града, независимо къде в София се намира имотът. Столичани могат да се издължат и по банков път или чрез финансови посредници.

Най-бързият и удобен начин за плащане е през електронния портал на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

За да ползвате тази онлайн услуга е необходимо да имате издаден ПИН -код от Столична община, или ПИК от НАП.

ПИН-код, с който да си правите справки или да плащате онлайн местните си данъци и такси през е-страницата на Столична община може да бъде издаден във всяка от районните данъчни служби, след представяне на документ за самоличност.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема