Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Още две обвинения срещу председателя на българския културен клуб в Битоля

Общество

Още две обвинения срещу председателя на българския културен клуб в Битоля

Още две обвинения срещу председателя на българския културен клуб в Битоля - Tribune.bg
Снимка:

От призовката не става ясно какво престъпление е извършил Георгиевски

Председателят на българския културен клуб „Иван Михайлов“ в Битоля Люпчо Георгиевски получи нови две обвинения от съда в града, съобщи БГНЕС.

От получената призовка „в качеството му на обвиняем“, включително и като физическо лице, не става ясно какво престъпление е извършил Георгиевски.

Призовката, връчена днес, е изготвена преди 8 дни от Основния съд в Битоля.

Съдът задължава Люпчо Георгиевски да се яви лично и да получи обвинението на 4-ти април в съда. Ако не се яви, ще „бъде принудително докаран в съда“, пише още в призовката.

„За мен случващото е демонстрация на пълно лицемерие от страна на властите в РС Македония. От една страна, ръководството на клуба получава покана за срещи в министерството на външните работи с цел намаляване на напрежението. Външният министър Буяр Османи разговаря с мен и твърди, че иска сваляне на напрежението, но от друга страна, същата тази държава използва всички възможни инструменти за репресии срещу нас. Това е пълен абсурд и лицемерие. Но, за съжаление, това е действителността, пред която са изправени всички македонски българи в страната“, каза Георгиевски по повод поредното обвинение срещу него.

Припомняме, че през месец май 2022 година бе опожарена входната врата на този културен клуб в Битоля. Виновникът бе пуснат на свобода и до момента властите не са се разграничили от този престъпен акт.

БГНЕСБГНЕС

В същото време срещу другия български клуб в Охрид имаше стрелба, а секретарят му – Християн Пендиков бе жестоко пребит. Междувременно власти и публикации в РСМ се опитват да оклеветят Пендиков и да опишат побоя над него като битова свада.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Битоля
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети