Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нов случай на заразени с COVID-19 ученици по време на лагер, този път на Северното Черноморие

Общество

Нов случай на заразени с COVID-19 ученици по време на лагер, този път на Северното Черноморие

Снимка:

Епидемичният взрив е установен, след като децата се завърнали от безплатна почивка на море в Шкорпиловци

Нов случай на заразени с COVID-19 ученици по време на лагер на морето. Четири деца от Елхово на възраст от 12 до 15 години са заразени след почивка по програмата „Отново заедно“, съобщава БТВ.

Епидемичният взрив е установен, след като децата се завърнали от безплатна почивка на море в Шкорпиловци, съобщи главният секретар на Регионалната здравна инспекция в Ямбол Донка Желева.

С отрицателни тестове и под карантина са останалите 8 деца и двама учители от лагерната група. В момента активните случаи на коронавирус в област Ямбол са 94, като от тях 68 са диагностицираните през изминалата седмица.

Само преди ден бе оповестен подобен случай на заразени лагерници от Приморско.

Общо 25 ученици от курорти на юг от Бургас са дали положителна проба. Последните случаи са от Приморско. На 26 юли в заминаваща си група деца от Враца са констатирани два случая на вируса.

В същото време, в хотела пристигнали нови 50 деца от същия град. Четири от тях са се почувствали зле на лагера. Направени са им тестове, които били положителни. Изолирани са в хотела, докато родителите им не дошли да ги приберат.  


Коментари (1)

сивата котка Голямата шумотевица за тези безплатни за децата лагери, бе за да прихванат заразата ли? И от де на това силно слънце?
16.08.2021 19:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още