Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Осигуриха допълнително над 500 000 лв. за социални услуги за хора с психични разстройства и с умствена изостаналост

Общество

Осигуриха допълнително над 500 000 лв. за социални услуги за хора с психични разстройства и с умствена изостаналост

Снимка:

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери за 2021 г., е което осигури 516 855 лв. за финансиране на шест нови социални услуги за резидентна грижа за хора с психични разстройства и умствена изостаналост.

Със средствата ще се обезпечи дейността на два центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства в община Стара Загора, един център за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства в община Алфатар, един център за настаняване от семеен тип за лица с умствена изостаналост в община Гоце Делчев и два центъра за настаняване от семеен тип за лица е умствена изостаналост в община Симитли.

Средствата ще се осигурят по бюджетите на общините Стара Загора, Алфатар, Гоце Делчев и Симитли. В шестте социални услуги ще бъдат настанени хората, които в момента живеят в Дома за пълнолетни лица е психични разстройства в с. Говежда и в Дома за пълнолетни лица е умствена изостаналост в с. Куделин. Тези домове предстои да бъдат закрити поради лошото качество на предлаганата от тях грижа. Осигуреното финансиране цели хората да получат качествена грижа в новите социални услуги.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още