Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Осигуряват безплатна психологическата помощ за тежкоболни пациенти в София

Общество

Осигуряват безплатна психологическата помощ за тежкоболни пациенти в София

Осигуряват безплатна психологическата помощ за тежкоболни пациенти в София - Tribune.bg
Снимка:

Грижата е достъпна и за техните близки

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, директорите на столичните многопрофилни болници и председателят на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания - Евгения Александрова, представиха реализираната програма за предоставяне на психологическа помощ като форма на палиативна грижа в петте общински здравни заведения за активно лечение в София.

Програмата се осъществява в петте общински болници – Първа, Втора, Четвърта многопрофилни болници за активно лечение, болница за „Княгиня Клементина“ и специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания "Проф. д-р Марин Мушмов". На техните сайтове вече са обявени контактите на психотерапевтите. Предоставянето на психологическата помощ е напълно безплатно и се осъществява по график – всеки ден по четири часа, уточни в профила си във Фейсбук  Георги Георгиев

Грижата е достъпна както за тежкоболни пациенти, така и за техните близки. Програмата е отворена за пациенти от целия град, а не само за лекуващите се в общински лечебни заведения. „Идеята ни е да помогнем на хората да преминат по-лесно през стреса и тежкия период на лечение, като и да съдействаме за добрия завършек”, пише още председателят на СОС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати