Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Основна версия: Пожарът в старческия дом край Варна е умишлен, заподозрян е обитател

Общество

Основна версия: Пожарът в старческия дом край Варна е умишлен, заподозрян е обитател

Основна версия: Пожарът в старческия дом край Варна е умишлен, заподозрян е обитател - Tribune.bg
Снимка:

Основната версия за пожара в дома за стари хора край Варна е умишлен палеж, каза на на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в крайморския град старши комисар Атанас Михов. При палежа загинаха 4 души - двама мъже на 73 години, един на 70 и жена на 88 години, а двама бяха настанени в болница. 

Евентуалният извършител е на 53 години и е настанен в психиатрия за изясняване на психическото му състояние. Заподозреният е обитател на дома и е настанен в стаята, в която е възникнал пожарът. Той е бил преместен от друго социално заведение. Записите от камерите в дома са иззети.

Благодарение на бързата намеса на пожарната и полицията, пожарът не се е разпространил в целия дом. Щети по социалното заведение няма. 

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов допълни, че по случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура, предава БТА.

В момента се извършва аутопсия на четирите тела за установяване на конкретните причини за настъпилата смърт. В днешния ден ще бъдат назначени различни експертизи. Започват и разпитите на свидетелите.   


Топ новини

виж още