Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Освен шофьори и готвач: И 14 учители са сред изгонените руснаци

Общество

Освен шофьори и готвач: И 14 учители са сред изгонените руснаци

Освен шофьори и готвач: И 14 учители са сред изгонените руснаци - Tribune.bg
Снимка:

Училището към руското посолство едва ли ще отвори наесен – от 19 преподаватели са останали 5. Социалист зове да не се наказва Пушкин заради Путин

Прогонването на 70-те служители на руското посолство поставя на изпитание семействата, чиито деца учеха в училището към мисията, съобщава „24 часа“.

Оказва се, че сред изгонените са и 14 от общо 19-те учители и почти не са останали педагози. Училището, което минава за нелошо, беше затворено, няма никаква информация има ли изгледи наесен отново да приеме ученици.

В него през годините заедно в клас бяха българи, украинци, латвийци, арменци, казахи, монголци, виетнамци, сърби, поляци. Таксата бе като на по-достъпните частни училища у нас, а условието да се кандидатства - владеенето на руски език.

„Да ликвидираш едно солидно училище, което дори е за недотам богати, но интелигентни родители, е много лошо”, заяви лидерът на АБВ Румен Петков.

Петър Кънев от БСП призова казусът да бъде решен.

„Не знам кой болен мозък сложи учителите в този списък. Много пъти съм казвал - между Путин и Пушкин има разлика”, коментира още той и призова да не се наказва Пушкин заради действията на Путин.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати