Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Освободено е цялото ръководство на ДФ „Земеделие“

Общество

Освободено е цялото ръководство на ДФ „Земеделие“

Освободено е цялото ръководство на ДФ Земеделие - Tribune.bg

Новият шеф е 62-годишен с дипломи по право и икономика

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Васил Грудев. На проведеното днес заседание бяха освободени и неговите заместници Евдокия Кръстева и Иван Капитанов.

Днес беше избрано и ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Борис Михайлов. Негови заместници ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Той притежава магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

Васил Грудев беше начело на фонда от 2019 г. Преди това заема различни позиции във фонда. Бил е главен експерт. 2009-2011 г. е бил началник на отдел „Технически инспекторат“. После е бил заместник изпълнителен директор на фонда, а от септември 2013 г. до ноември 2013 г. заема длъжността изпълнителен директор на ДФЗ. През 2014 г. е министър на земеделието и храните в служебното правителство на Георги Близнашки. От ноември 2014 г. до януари 2017 г. е заместник-министър на земеделието и храните.


Топ новини

виж още
Актуална тема