Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Освобождават Михаил Константинов от „Информационно обслужване“

Общество

Освобождават Михаил Константинов от „Информационно обслужване“

Снимка:

Дългогодишният ръководител на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов напуска държавното дружество през август. Това става ясно от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите - Михаил Михайлов Константинов и Валери Петров Борисов, съобщава в. „Сега“

И двамата са независими членове в борда на директорите и през февруари т.г., след проведен конкурс, са избрани за нов мандат, става ясно от публикация на сайта на транспортното министерство.

Професорът по математика е известен като един от големите противници на машинното гласуване.

За неговото отстраняване от ръководния пост на „Информационно обслужване“, която обработва изборните протоколи, се заговори още с идването на служебното правителство.

Министърът на транспорта и информационните технологии Георги Тодоров, който е принципал на дружеството, дори бе издал обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите на „Информационно обслужване“, но впоследствие я оттегли.

Оказва се, че дружеството не е 100% държавно и 0.5% от капитала му се държи от многобройни дребни акционери. Затова и всяка кадрова рокада в ръководството трябва да се вземе с решение на Общото събрание.

Проф. Константинов оглави „Информационно обслужване“ през 2012 г., и с двегодишно прекъсване между 2014-2015 г. е председател на борда на директорите до април 2021 г. В момента председател на съвета на директорите е Валери Борисов, а Константинов - обикновен член.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още