Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От 100 бързи теста, 13 положителни проби за коронавирус във „Факултета“

Общество

От 100 бързи теста, 13 положителни проби за коронавирус във „Факултета“

От 100 бързи теста, 13 положителни проби за коронавирус във Факултета - Tribune.bg
Снимка:

Столична регионална здравна инспекция продължи с дейностите по бързо тестуване и пробонабиране за ПСР, както и епидемиологично проучване в столичния квартал „Факултета“.

Според оценка на риска на база данните от 15.04.2020г. мероприятията бяха изцяло насочени към кв. „Факултета“ и извършени от страна на два екипа от 10 служители на инспекцията, съобщиха от здравната инспекция.

В хода на епидемиологичното проучване бяха направени 100бр. бързи теста, 13 от които показаха положителни проби на COVID-19, две от които на деца на 13г. и на 2г. На същите 13 лица бе взета и проба за ПСР.

В хода на епидемиологичното проучване бе установено, че за едно от лицата, контактните са 32-ма души, които са част от всички 100, на които бяха направени бързи тестове в рамките на днешния ден.

Считано от 0.00 часа на 16.04.2020г. със заповед на директора на СРЗИ бяха въведени частични ограничителни мерки на територията на квартал „Факултета“, район „Красна поляна“ и квартал „Филиповци“, район „Люлин“ в гр. София.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати