Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От 2021: Зелената зона за платено паркиране в София вече и в събота

Общество

От 2021: Зелената зона за платено паркиране в София вече и в събота

От 2021: Зелената зона за платено паркиране в София вече и в събота - Tribune.bg
Снимка:

Платено паркиране вече ще има и в кв. "Иван Вазов" и в горната част на "Яворов"

Зелената зона за платено паркиране в София вече ще работи и в събота от 10 до 18 ч от 4 януари догодина. Това реши Столичният общински съвет, съобщи „24 часа“.

Досега плащането беше само за паркиране в синята зона.

Друга промяна от януари ще бъде въвеждане на Зелена зона за платено паркиране в кварталите "Иван Вазов" и в горната част на "Яворов". Тя се разширява с общо 1090 места.

Зелена зона в кв. "Иван Вазов" се въвежда в района между ул. "Бяла черква", бул. "П. Ю. Тодоров", бул. "България" и бул. "П. Каравелов". Там ще се оформят 880 места, според данните в доклада.

В горната част на квартал "Яворов", която попада в район "Слатина", ще се обособят 210 паркоместа. Те са в участъка между бул. "Цариградско шосе", бул. "М. Еминеску", бул. "Шипченски проход" и ул. "Л. Стоянов". Така целият квартал ще влезе в зелената зона, след като преди няколко години този режим бе въведен в долната част на "Яворов".

Въвежда се и ограничение - едно домакинство ще има право на винетен стикер за до 2 автомобила, вместо до 3 както е сега, ако живее в обхвата на синята или зелената зона.

Облекчава се процедурата по издаване на безплатен стикер на гражданите в неравностойно положение, които имат право да паркират в зоните. Отпадат и хартиените стикери като контролът ще се осъществява чрез регистрационния номер на автомобила.

Въвежда се и изискване при издаване на стикер да се представя документ за преминат годишен технически преглед.

Така ще се преустанови практиката автомобили да заемат паркоместа в зоните, без да се ползват по предназначение, а да функциорат като склад например, обясни зам.-шефът на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети