Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От днес до неделя полицията следи изкъсо за превишена скорост

Общество

От днес до неделя полицията следи изкъсо за превишена скорост

От днес до неделя полицията следи изкъсо за превишена скорост - Tribune.bg
Снимка:

От днес до неделя-7 март в цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция, съобщи главен инспектор Николай Крушарски от отдел "Пътна полиция“, ГДНП.

Действията на екипите са с няколко основни акцента: контрол по спазването на скоростните режими по пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа; установяване на нарушения, извършвани от пешеходци – неправилно пресичане, движение по или навлизане на пътното платно, неспазване на светлинните сигнали, както и нарушения от водачи, свързани с неосигуряване на предимство на пешеходци.

Всички технически средства за контрол на скоростта, с които разполагат от КАТ, ще бъдат включени в акцията. Предвидени са и допълнителни екипи в малките населени места. 

„Предходната операция беше насочена към шофьорите, които са се качили зад волана под въздействието на алкохол или наркотици. Проверени са над 37 000 души, установени са над 11 000 нарушения. Хванатите пияни зад волана са 166, а дрогираните – 64“, поясни Крушарски, цитиран в Нова телевизия.

През февруари у нас са станали 310 тежки катастрофи, като при 102 от тях са участвали пешеходци.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати