Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От днес Пловдив е Европейска столица на културата

Общество

От днес Пловдив е Европейска столица на културата

От днес Пловдив е Европейска столица на културата - Tribune.bg
Снимка:

Предвидени са засилени мерки за сигурност

От днес Пловдив става Европейска столица на културата. Откриването ще бъде с грандиозен спектакъл тази вечер – "Ние всички сме цветове". На 30-метровата сцена ще се качат 1500 изпълнители от целия свят – музиканти, актьори. Сред звездите, които ще участват в шоуто са Валя Балканска, Теодосий Спасов и немският DJ SCHILLER. Внушителната кула ще осигури видимост от 360 градуса. Върху конструкцията са монтирани над 350 прожектора и 10 огромни лед екрана. Събитието е на открита сцена на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”.

Очаква се над 50 000 гости да посетят официалното откриване. На събитието ще са еврокомисарят по цифровата икономика и дигитално общество Мария Габриел и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Пловдив е готов за Европейска столица на културата и с нетърпение очаква днешния празник по официалното откриване, заяви пред bTV кметът на града Иван Тотев. Ние сме над средното ниво и ще бъдем много успешна европейска столица на културата, убеден е той.

Предвиден е значителен ресурс от полицейски сили и средства за недопускане на нарушения и гарантиране на сигурността по време на официалната церемония за откриването.

Осигурени са мобилни полицейски екипи, които да патрулират около района и в централната градска част, а на подстъпите към зоните за публиката са изградени 23 пропускателни пунктове. На тях ще се извършват щателни проверки на посетителите и личните им вещи съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите. Полицейските служители ще следят стриктно и няма да допускат: лица във видимо нетрезво състояние или маскирани с цел да се затрудни разпознаването им; носене на оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които могат да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; внасянето на пиротехнически изделия. За да се избегне затруднението и забавянето на осъществявания контрол на пунктовете е препоръчително зрителите да не носят обемисти багажи.


Етикети откриване

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети