Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От КРИБ благодариха на премиера за осигуряване на нормален бизнес трафик

Общество

От КРИБ благодариха на премиера за осигуряване на нормален бизнес трафик

От КРИБ благодариха на премиера за осигуряване на нормален бизнес трафик - Tribune.bg
Снимка:

Само така ще се гарантира нормална стопанска дейност, посочват от организацията

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което му благодарят за осигуряването на нормален бизнес трафик в страната. Регионалните организации на КРИБ предлагат да бъде издадено разпореждане за провеждане на протести на точно определени места. Според структурите по места това ще гарантира нормална стопанска дейност, както и спазване на строгите противоепидемични мерки.

Вижте пълния текст на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИУВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Бихме искали да Ви благодарим за реакцията на наше писмо от 04.08. 2020 г. с вх. № 08.10-153, изпратено до г-н Томислав Дончев – зам. министър-председател, както и до министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на труда и социалната политика, в което регионални организации (клонове) на КРИБ в страната искат ред и порядък, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.

В писмата от нашите регионални организации се посочва, че блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19.

В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта.

Естествено неотменимо право на българските граждани е правото на протест, но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности.

Считаме, че освен това по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чиито хоризонт е изтичането на мандата на това правителство.

С УВАЖЕНИЕ,

ЕВГЕНИЙ ИВАНОВ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР, ЧЛЕН НА УС

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети