Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От КРИБ благодарят на Горанов за сътрудничеството през годините

Общество

От КРИБ благодарят на Горанов за сътрудничеството през годините

От КРИБ благодарят на Горанов за сътрудничеството през годините - Tribune.bg
Снимка:

Конфедерацията оценява високо неговия основен принос за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ изпрати писмо до Владислав Горанов, министър на финансите в периода 2014-2017 и 2017-2020 г., с благодарност за съвместната работа и ползотворното сътрудничество през последните години.

„Като представители на най-голямата работодателска и бизнес организация в България, ние оценяваме изключително високо Вашия основен принос за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната и за подобряване на бизнес средата през годините“, се казва в писмото.

„Безспорни са Вашите заслуги за консервативната финансова политика, за балансираните бюджети и същевременно за увеличението на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати, както и за икономическия растеж преди извънредното положение. Благодарни сме за Вашата подкрепа и за приемането на пакета от мерки, насочени към облекчаване на негативните последствия от извънредната обстановка през последните месеци върху бизнеса и икономиката на страната“, посочват в писмото си до бившия финансов министър от КРИБ.

„Поздравяваме Ви още веднъж за Вашата ключова роля и заслуга за това България да стане част от валутно-обменния механизъм ERM II, което е съпоставимо по важност и значение с няколкото исторически достижения, свързани с нашата евроатлантическа интеграция – членството в Европейския съюз и в НАТО. Вие бяхте и първият български финансов министър, който председателства Икономическия и финансов съвет (Екофин) по време на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г.“, заявяват още от  КРИБ в писмото си до Владислав Горанов.                  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети