Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От понеделник нови правила за влизане в Австрия

Общество

От понеделник нови правила за влизане в Австрия

От понеделник нови правила за влизане в Австрия - Tribune.bg
Снимка:

Австрия въвежда нови правила за влизане в страната от 20 декември. Така пътуващите ще се налага да представят както сертификат, че са ваксинирани или преболедували коронавирус, така и негативен резултат от PCR тест или трета доза ваксина.

Сертификатът за ваксинация не трябва да е по-стар от 270 дни, а сертификатът за преболедуване не трябва да бъде по-стар от 180 дни, съобщават от МВнР.

Освен един от двата сертификата, гражданите, пристигащи в Австрия, трябва да представят и негативен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа или да са си поставили бустерна доза ваксина.

Когато гражданите, които, не представят резултат от тест или съответно нямат поставена бустерна доза, те ще бъдат поставени под карантина, от която могат да се освободят след PCR тест.

Гражданите, които не са имунизирани и не са преболедували в посочените срокове, ще бъдат поставени в незабавна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекратена на 5-ия ден след PCR тест. В този случай регистрацията също e задължителна.

Новите изисквания не важат за деца под 12-годишна възраст, освен в случай, че придружаващото ги лице не е поставено под карантина.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати