Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От понеделник слагат ваксини и в столични офиси с над 50 служители

Общество

От понеделник слагат ваксини и в столични офиси с над 50 служители

Снимка:

Екипи ще ходят на места преди това управителите трябва да попълнят заявление

„От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще изпращаме ваксинационен екип на място. С това решение на софийския щаб, целим да улесним и ускорим процеса на ваксинация в София“. Това написа на страницата си във Фейсбук кметът Йорданка Фандъкова.

„На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят. Допълнителна информация за кампанията ще може да получи и на нашия телефон – 0700 17 310. След подаване на заявлението, нашите екипи ще се свържат с управителя за уточняване на организацията.

„Целта на кампанията за ваксинация на общината е да отидем по-близо до гражданите. Затова открихме и мобилните пунктове за ваксинация в парковете и търговските центрове през уикендите.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд ще работят следните пунктове на закрито:

- в търговските центрове „Парадайз“, „Сердика център“ и „Ринг мол“;

- в Културния дом в „Искър“ и читалището в кв. „Христо Ботев“.

Днес получихме инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 г. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер“ от личните си лекари или във ваксинационните пунктове.

Ваксините на „Янсен“ и „Модерна“ са за лица над 18 г.“, пише още столичния кмет. 

Тя заявява, че заедно с проф. Кантарджиев, който е част от софийския щаб, се организира и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града. Научните изследвания показват, че новият вариант на COVID-19 се предава по-лесно.

Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинирани“, отбелязва в заключение Фандъкова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още