Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От утре: До 30 % публика на футболни мачове на Националния стадион „Васил Левски“

Общество

От утре: До 30 % публика на футболни мачове на Националния стадион „Васил Левски“

Снимка:

Остава в сила при спортни състезания на открито и на други съоръжения да се допуска публика до 1000 души на сектор

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов разпореди със своята заповед при провеждане на футболни мачове на Националния стадион „Васил Левски“ да се допуска публика до 30 % заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Остава в сила изискването при провеждане на спортни състезания на открито на всички други спортни съоръжения да се допуска публика до 1000 души на сектор, при заетост на местата до 50 %, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Утре по време на турнира „Лига на нациите“ на УЕФА между отборите на България и Уелс на Националния стадион „Васил Левски“ местата ще са повече, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. В предната си заповед от 7 октомври министър Ангелов беше разпоредил заетост от 20 на сто. Капацитетът на съоръжението е 42 740 седящи места. Задължително е привържениците да носят защитна маска или друго средство покриващо носа и устата. Те ще бъдат настанени през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. 

На Националния стадион домакинските си мачове ще играе отборът на ЦСКА-София. Първият от тях ще бъде срещу румънския ЧФР Клуж на 22.10.2020 година. След това армейците ще приемат швейцарския “Йънг Бойс” (26.11) и италианския “Рома” (10.12).

Заетост от 30% на капацитета на съоръженията е максималният разрешен от страна на европейската футболна централа УЕФА.

За мачовете от същия турнир на “Лудогорец”, които ще се играят на стадион “Хювефарма Арена” в Разград, остават в сила разпоредбите за срещите от българското футболно първенство. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които са настанени при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Шампионите имат три домакинства срещу “Антверп” (22.10), “Тотнъм” (05.11) и ЛАСК (10.12).

За спазването на противоепидемичните мерки ще следят както българските здравни власти, така и наблюдателите на УЕФА. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. Клубовете-домакини ще осигурят контрол на входовете на съоръженията с измерване на телесната температура на всеки посетител.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още