Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От утре отварят временните площадки за събиране на стари гуми в София

Общество

От утре отварят временните площадки за събиране на стари гуми в София

Снимка:

От 3 април се отварят временните площадки за събиране на излезли от употреба автомобилни гуми. Временните площадки са 30 на брой в различни райони на София, а адресите им могат да бъдат намерени на сайта на Столичния инспекторат в секцията „Кампании“. Оставените на специализираните площадки гуми периодично се извозват от там. 

Площадките работят в сезона на смяна на гумите, а целта е автомобилните гуми да не се оставят в междублокови пространства  и зелени площи.

През миналата година на временните площадки бяха оставени над 15 хиляди гуми.

От общината напомнят, че търговските обекти (автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми), в които се извършва смяна на гуми са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните от дейността им гуми.

Задължени са и да осигурят възможност за безплатно приемане на гумите от крайните потребители в местата на продажба и смяна на гумите, както да поставят на видно място в търговските обекти табели, които съдържат информация за възможностите и начина за обратно приемане на използвани гуми в търговския обект.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още