Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От утре пускат движението по бул. „Каблешков“

Общество

От утре пускат движението по бул. „Каблешков“

Снимка:

Отпушват за движение столичния булевард „Тодор Каблешков“ от 1 септември. Това съобщи зам.-кметът по строителство на София Ангел Джоргов, който инспектира друг ключов ремонт в града – релсовия път на бул. „Цар Борис III“ при площад „Македония“.

Тази година се ремонтира северното платно на „Каблешков“ между улиците „Деян Белишки“ и „Костенски водопад“.  Джоргов обясни, че в нощта на вторник срещу сряда ще се довърши пътната маркировка. Общината извършва и 72-часови проби на контактната мрежа. До 15 септември обаче ще останат строителни екипи на булеварда, за да довършат тротоарите.

При инспекцията на Джоргов се разбра, че се бави ремонта на релсите по бул. „Цар Борис III“. Именно заради това по настояване на общината ще бъдат увеличени екипите, които работят по реконструкцията на трамвайна линия 5. Причината е, че заради дъждовете и появили се непредвидени подземни инженерни мрежи, на някои от подетапите на обекта има закъсняване от около месец. Изпълнителят вече е представил нов актуализиран график, с който забавянето ще бъде наваксано.

"Днес в участъка на площада се прави последно бетониране на релсовия път, след това ще започне работата по изграждане на линейния парка - бордюри, алеи и настилки. От другата седмица в участъка при кръстовището на бул. "Гешов" ще започне изграждане на релсовия път. По ул. "Алабин" от днес започва същинското изграждане на релсовия път и се работи по южните тротоари. Очаквам в края на тази седмица северния локал в района на пл. "Македония" да се възстанови и да пуснем автомобилното движение. Вече сме приключили с реконструкцията на всички инженерни мрежи. Оттук нататък всичко зависи от строителя. Качеството е на първо място, но трябва да се спазват и сроковете. В противен случай сме предвидили сериозни санкции", обясни Джоргов.

Зам.-кметът заяви, че най-късно следващата година през април трябва да е готов участъкът от Съдебната палата до трамвайно ухо "Бъкстон". Ремонтът на трасето на трамвай №5 започва на 10 април и ще продължи две години. На площад „Македония“ между бул. „Христо Ботев“ и „Руски паметник“ ще бъде изграден линеен парк с трева между релсите, с храсти, с дървета, със зони за отдих, пейки и велоалея. Догодина ремонтът ще продължи от "Бъкстон" до "Княжево".

За ремонта на "Шишман" Джоргов каза, че до 10 октомври "Топлофикация - София" и "Софийска вода" трябва да приключат работа. Дейностите по ул. "Първа българска армия" въврвят в срок, информира още зам.-кметът.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още