Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От утре учениците в Бургас от 6 до 12 клас минават на онлайн обучение

Общество

От утре учениците в Бургас от 6 до 12 клас минават на онлайн обучение

Снимка:

Учениците от 6 до 12 клас ще се обучават в дистанционна форма от утре -12 ноември до 25 ноември включително - реши Областният щаб за борба с COVID-19 след разглеждане на данните за заболеваемостта в областта. В него се включиха всички 13 общини, РЗИ, началникът на Регионално управление образование и здравни експерти.

Учениците от 1 до 5 клас остават в училище, а преминаването им в онлайн форма на обучение ще е само в краен случай. Основният аргумент на щаба е, че в тази възраст е задължително децата да бъдат в присъствието на възрастен. Въпреки това, при регистрирана заболеваемост над 20 %, директорите на училища могат да поискат онлайн обучение и за най-малките.

Децата и учениците до 18-годишна възраст ще могат да посещават молове само с придружител. За спазването на мярката ще следи Областната дирекция на МВР. По данни на полицията наложените ограничения в заведенията за хранене – дистанция между масите, носенето на предпазни средства и времевата рамка на работа, се спазват. Проверките продължават заявиха от Областния щаб.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още