Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От утре в моловете: До 7 души на ескалатор, до 4-ма в асансьор

Общество

От утре в моловете: До 7 души на ескалатор, до 4-ма в асансьор

Снимка:

Пробните и тоалетните ще се ползват през една

Утре моловете отварят врати. Разпоредбата за отпадането на забраната за работа на моловете е на премиера Бойко Борисов и до нея се стигнало след разговор с представителите на големите търговски обекти. Според заповедта на здравния министър, в търговските центрове затворени ще останат увеселителните и игралните зали, баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене, детските и спортни съоръжения на закрито.

В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите се допускат до 7 души, на разстояние от метър и половина между тях, разказва NOVA телевизия.
За консумация на храна ще бъдат отворени само терасите.

Дрехите и обувките ще могат да се изпробват. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти и спазването на нужната дистанция. Броят на посетителите в тях ще е според размера на търговския обект.
Пробните и тоалетните пък ще се ползват през една.

„Подготовката в нашия търговски център тече трескаво. До края на днешния ден ще бъдем готови на 100% с абсолютно всичко, което трябва да спазим по заповедта”, посочи маркетинг мениджърът на един от търговските центрове в София Силвия Чапарова пред NOVA.

„Маските са задължителни във всички вътрешни пространства на територията на мола”, уточни тя. На местата, където се очаква струпване обаче, ще има допълнителни мерки. Ще има и стикери, които ще посочват къде трябва да се изчаква.

Разделението на входовете е основната мярка в търговските центрове. „Трябва да помогнем на хората да се ориентират добре в обстановката и коя от вратите могат да използват. Освен обозначителните знаци, ще имаме разделителни ленти, за да не се пресича човекопотокът. Представители на охранителната ни компания също ще помагат на клиентите”, добави още тя.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още