Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отиде си легендата на френската музика Шарл Азнавур

Общество

Отиде си легендата на френската музика Шарл Азнавур

Снимка:

„Френският Франк Синатра” ни оставя песни преди всичко за любовта

Световноизвестният френски певец, любимец на няколко поколения меломани Шарл Азнавур, почина на 94-годишна възраст, съобщи АФП.

„Кралят на шансона“ е роден в Париж на 22 май 1924 г. в семейството на арменски имигранти. Рожденото му име е Шанур Вахинаг Азнавурян. Докато е още в ранна възраст, неговите артистични родители го въвеждат в света на театъра.

Той започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф. След като го чува да пее, тя го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. Често наричан „френският Франк Синатра“, Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Той е написал над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма.

Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница.

В края на ноември миналата година легендарният френски артист просълзи българската публика с песните си в зала "Арена Армеец" в София. Спектакълът на Азнавур потопи повече от 5000 родни фенове в атмосферата на автентичния френски театър.

Концертът бе част от световното турне на звездата, което беше и последно за кариерата му – неговото голямо "Сбогом" със сцената.

Автор: Андреа Драганова


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още