Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Откриха 250 варела с опасни химикали, разхвърляни из София

Общество

Откриха 250 варела с опасни химикали, разхвърляни из София

Откриха 250 варела с опасни химикали, разхвърляни из София - Tribune.bg
Снимка:

При проверки от РИОСВ-София и МВР са установени 250 изхвърлени варела с химикали в няколко столични района, съобщиха от МОСВ.

Във връзка с постъпили сигнали за варели в районите „Искър”, „Панчарево” и „Кремиковци”, експерти от РИОСВ, служители на 8 Районно управление на СДВР, Столичната община, Столичния инспекторат, Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и представители на районните администрации извършиха проверки на място.

Някои от изхвърлените варели били с нарушена цялост и неясно съдържание. Част от тях са с етикети, сигнализиращи за химични вещества, опасни за човека и околната среда. Някои от тях са с нарушен, нечетлив или липсващ етикет. С цел установяване на съдържанието служители на СДВР са взели проби за анализ.

На четири различни места в район „Искър” са открити 125 варела с химикали. В район „Панчарево” са намерени 42 варела в два имота, а в район „Кремиковци” - 83.

Замърсените терени са оградени с обезопасителни ленти. В резултат на дадените предписания от РИОСВ – София, е предприето извозване на 95 от варелите на площадка, отговаряща на изискванията за съхранение. Продължава премахването на останалите варели. На местата, където са установени разливи, ще бъдат взети почвени проби от служители на Изпълнителната агенция по околна среда

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати