Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29

Общество

Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29

Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29 - Tribune.bg

Очаква се данните от нея да разкрият причината, поради която изтребителят се разби по време на натовско учение на 9 юни

Намерена е черната кутия на падналия в Черно море самолет МиГ-29. Министърът на отбраната пътува към Стара Загора, откъдето ще даде изявление в 12:30 часа.

Операцията по издирването на черната кутия беше подновена днес след извършен детайлен анализ на събраната информация за евентуалното ѝ местоположение.

Преди дни по време на втория етап на операцията беше обследван цялостно локализирания район на инцидента и бяха събрани голямо количество снимков и видео материал от морското дъно.

Очаква се данните от черната кутия да разкрият причината, поради която изтребителят се разби по време на натовско учение на 9 юни, вследствие на което загина пилотът на самолета, майор Валентин Терзиев от авиобаза „Граф Игнатиево“.

Жена му Димитрина Попова постави преди дни много въпроси около състоянието на българската военна авиация. Тя заподозря опит да се прикрият грешки на ръководния екип на полета в разговор по Нова телевизия.

Засега от МО не казват с кой е поддържал връзка загиналият майор Терзиев.

Изтребителят му изчезва от радарите в 00.43 часа на 9 юни по време учебен полет в морски условия през нощта. Преди това пилотираният от опитния майор изтребител поразява пуснатата мишена.

Пилотът изпълнява задачата, но малко след това изтребителят се разбива в морето край Шабла.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети