Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Откриха чешма в памет на журналиста Милен Цветков

Общество

Откриха чешма в памет на журналиста Милен Цветков

Откриха чешма в памет на журналиста Милен Цветков - Tribune.bg
Снимка:

Тя се намира близо до лобното място на журналиста

В памет на журналиста Милен Цветков (1966-2020 г.) беше открита чешма в София. Тя се намира на обръщалото на трамвай №10, близо до мястото, където Цветков загина. Средствата за чешмата са събрани изцяло от дарители, а остатъкът от събраната сума ще бъде преведена по сметката на децата на журналиста, предава БТА.

Чешмата е символ на доброта, на нещо, което завещаваш на поколенията, защото дава вода, а тя е най-животворната субстанция. Идеята за изграждането ѝ е на журналистите Люба Ризова, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и колеги на Милен Цветков.

Журналистът беше блъснат от дрогиран млад шофьор на 19 април 2020 г. при тежка автомобилна катастрофа на бул. "Черни връх" в София. Катастрофата беше причинена от 22-годишния Кристиан Николов. Автомобилът му се блъсна в колата на Милен Цветков, който е чакал на червен светофар. 

В края на юли ВКС потвърди присъдата на Кристиан Николов. Според решението престъплението е извършено при евентуален умисъл и младежът получи 9 години лишаване от свобода.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Милен Цветков
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати