Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Откриват конкурс за концесионер на Летище Пловдив

Общество

Откриват конкурс за концесионер на Летище Пловдив

Снимка:

Срокът на концесията ще бъде за 35 години

Стартира конкурс за избор на концесионер на Летище Пловдив. Това съобщи след заседанието на кабинета транспортният министър Росен Желязков, цитиран от БГНЕС.

Процедурата ще се развива през следващите няколко месеца, както беше изготвен конкурсът за столичния аеропорт. Ще бъде направена специална уеб страница за въпроси и отговори към потенциалните инвеститори.

Срокът на концесията ще бъде за 35 години. При оценяването на участниците техническото предложение ще има 55% от оценката, останалите 45% ще определят финансовото предложение.

От кандидатите ще се иска да имат практически опит при експлоатацията на международно летище с пътникопоток не по-малко от 450 000 годишно, да имат регистриран капитал от не по-малко от 1 млн. лв., да са финансирали поне 1 проект, чиято стойност надвишава 10 млн. лв. през последните 10 години, да имат опит при привличането на финансови средства. Очакваните инвестиции трябва да бъдат не по-малко от 100 млн. лв..

„Очакваме да има интерес за летище Пловдив и да допринесе за развитието на транспортната свързаност в регион“, каза още транспортният министър.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив