Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отлагат с няколко дни първото класиране за детски ясли, градини и първи клас

Общество

Отлагат с няколко дни първото класиране за детски ясли, градини и първи клас

Отлагат с няколко дни първото класиране за детски ясли, градини и първи клас - Tribune.bg
Снимка:

Причината – много не са попълнили критерия за адрес

Първото класиране за детски ясли, градини и първи клас ще бъде изместено за друга дата, съобщиха от Столичната община. Причина за отлагането са многото родители, които не са попълнили критерият за адрес, който да се ползва за класирането. Затова системата ще бъде отворена за родителите от днес, 13 май - до 18 ч. в събота- 15 май, за да се нанесат нужните корекции.

„При проверка на заявените от родителите критерии за класиране в детска ясла, детска градина и подготвителни групи в училищата, експерти установиха, че в част от профилите липсва заявен или потвърден адрес, който да се ползва за класиране“, посочват от СО.

Критерият „уседналост“  беше въведен за пръв път с решение на Столичен общински съвет през тази година и всеки родител има право да заяви както своите настоящ и постоянен адрес, така и този на детето. След това той има възможност да избере този адрес, който носи най-голям брой точки за конкретната детска градина/ясла, за която кандидатства. Липсата на този критерий при част от децата би довел до непълен общ брой точки за класиране, уточняват от СО. С цел всяко дете да получи коректния брой точки по всички общи критерии, родителите имат възможност да прегледат профила и при нужда да допълнят липсващото заявяване на адрес.

В помощ на родителите е разработен маркер в профила на детето, описващ липсващите критерии за повече яснота. Той ще се появява под името на детето само в случаи на липсващ Общ критерий, се казва в съобщението.

Класирането ще се проведе на 17 май от 17 ч. под граждански контрол.

При въпроси всеки родител може да се свърже с експерти от дирекция „Образование” на телефони - 02 9433183; 02 8468458; 02 9810744, които ще бъдат на разположение от 9 до 17.30 ч всеки ден, включително и в събота - 15 май.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати