Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отмениха тържествата за празника на Стара Загора заради тежките пътни инциденти

Общество

Отмениха тържествата за празника на Стара Загора заради тежките пътни инциденти

Снимка:

Градът поставя видеонаблюдение на всички възлови точки, на които няма камери

Община Стара Загора отменя празничните прояви за 5 октомври, когато е празника на града заради тежките катастрофи през последните дни. 

Кметът Живко Тодоров заяви, че не е време за празнуване след инцидентите в последните дни, след които млада жена е в тежко състояние, а други две са с наранявания, след като кола ги помете на тротоар. После и моторист загина на централно кръстовище след като беше ударен от кола.

На 5 октомври ще се състои молебенът в църквата „Свети Николай“, както и ритуал по издигане на знамето пред сградата на Общинската администрация, но без тържествената част.

Ще бъдат поднесени цветя и венци в парк „Пети октомври“.

Трети ден продължават протестите срещу безотговорното шофиране в Стара Загора. И тази сутрин граждани се събраха на входа на КАТ-Пътна полиция, като отново настояха за повече контрол по пътищата и изразиха съпричастност към пострадалите от вчерашните инциденти, съобщи Нова телевизия.

Иначе на всички възлови точки по старозагорските кръстовища, на които все още няма камери, ще бъде поставено видеонаблюдение, обеща кметът. Отделно общината ще сформира работна група с полицията, която да обходи възловите кръстовища и да набележи мерки за обезопасяването им, ще се набележат и местата за незаконни гонки и дрифтове.

Местните власти са взели и решение да се направят изкуствени неравности на опасните места.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема