Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отмениха забраната за влизане на ТИР-ове у нас

Общество

Отмениха забраната за влизане на ТИР-ове у нас

Снимка:

По-рано днес бе въведена забрана за тежкотоварни автомобили от над 70 държави

Здравният министър отмени издадената заповед, с която временно беше забранено влизането и преминаването през територията на България на тежкотоварни автомобили, пътуващи за Република Турция и пристигащи от определени държави. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано бе въведена забрана за влизане у нас на ТИР-ове от над 70 държави. От Гранична полиция обясниха, че заповедта е продиктувана от затруднение да се обработят документите на всички товарни превозни средства.

„В момента има 1200 камиона, които изчакват на пункта „Капитан Андреево”. Можете да си представите колоната”, заяви директорът на „Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков

Водят се разговори българския вътрешен министър и турския му колега за облекчаване на трафика, като започне по-бърза обработка на камионите.

Обсъжда се вариант за пренасочване на тежкотоварните автомобили от АМ „Марица“ към бившето летище край село Узунджово. Това са обсъдили областният управител на Хасково Стефка Здравкова, директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков, директорът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев.   Тази организация ще важи само за новопристигналите ТИР-ове. Теренът на бившето летище е с капацитет да поеме около 3000 товарни автомобила.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив