Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отменя се епидемичната обстановка в Благоевград, въведена заради грипа

Общество

Отменя се епидемичната обстановка в Благоевград, въведена заради грипа

Отменя се епидемичната обстановка в Благоевград, въведена заради грипа - Tribune.bg
Снимка:

Кърджали, Пазарджик и Благоевград вече са с най-ниска заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база

Благоевград излиза от епидемичната обстановка, която беше въведена заради многото заболели със сезонния грип от тип А, известен още като "Камбоджа", пише БНТ.

Епидемичната обстановка беше въведена на 18 март със заповед на РЗИ само в областния център, като се забраниха плановите операции, детските и женски консултации, както и имунизациите за децата.

При въвеждането на епидемичната обстановка болните от грипа достигнаха 600 души на 10 000 население, но в момента са 300 души на 10 000 население. Грипната епидемия в града продължи 12 дни, като вирусът засягаше основно децата. Не се стигна до въвеждане на грипна ваканция и до много тежки или смъртни случаи.

Освен Благоевград, областите Кърджали и Пазарджик от днес са в зелена зона по ниво на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. В тъмночервената зона с най-висока заболеваемост е само област Силистра.

В червената зона са София-град и областите Видин, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. Останалите области са в жълтата зона.

Заболеваемостта от коронавирус в страната на двуседмична база е 276 на 100 000 души.


Топ новини

виж още
Актуална тема