Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отново километрична опашка на „Кулата“

Общество

Отново километрична опашка на „Кулата“

Отново километрична опашка на Кулата - Tribune.bg
Снимка:

Отново километрична опашка на граничния пункт „Кулата-Промахон“, след като тази сутрин гръцките власти възобновиха масовото тестване на шофьори на тежкотоварни автомобили, съобщава БНР. Мярката беше въведена вчера следобед и преустановена в 23 часа, през нощта  тестове не са правени.

Само за два часа пред граничния пункт са  блокирани над 200 камиона. Малко след 7 часа беше възобновено взимането на бързи тестове и на превозвачите.

Заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Веселин Дангов прогнозира  пълно блокиране на търговския обмен:

„В момента пътувам към ГКПП „Кулата“. Нещата снощи докъм 10,30 ч бяха трагични, защото тестове на всички шофьори и време от 30 до 50 минути за автомобил е неадекватно. Това ще доведе до проблеми, защото транспортът няма как да достигне по този начин навреме. За момента се получава забавяне с 24 часа, но ако продължи по този начин ще бъде със седмици назад“.

Превозвачите настояват за спазване на европейското решение за осигуряване на зелени коридори и апелират за адекватна реакция от българските  институции:

„Нямаме адекватен отговор в момента от страна на българската държава. Ще настояваме тя да даде адекватен отговор чрез компетентните органи на ЕС“, каза Дангов.

За сега няма промяна на другия граничен пункт „Илинден-Ексохи“, през който преминава тежкотоварният транспорт. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати