Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отпада изискването за карантина или PCR тест при влизане на български граждани в Кипър

Общество

Отпада изискването за карантина или PCR тест при влизане на български граждани в Кипър

Отпада изискването за карантина или PCR тест при влизане на български граждани в Кипър - Tribune.bg
Снимка:

Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване за представяне на отрицателен PCR тест или задължителна карантина, считано от днес, 24 юни 2021 г.

По информация на посолството ни в Никозия от днес условията за влизане на български граждани в страната са следните:

- необходима е онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy;

- в рамките на 48 часа преди планирания полет за Кипър пътуващият трябва да попълни и изпрати на кипърските власти наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да са отразени личните данни и цялата необходима за влизане в страната информация;

- да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

Въвежда се допълнително облекчение за ваксинираните пътници, които няма да бъдат поставяни под карантина дори и да са били в контакт със заразен с COVID-19 гражданин по време на престоя си в Кипър. В този случай те трябва да приложат копие от сертификата си за ваксинация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.

След пристигането им в Кипър, тази категория български граждани са длъжни да спазват съответните действащи здравни протоколи.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети