Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отпускат над 3,7 млн. лева за щетите след наводненията

Общество

Отпускат над 3,7 млн. лева за щетите след наводненията

Отпускат над 3,7 млн. лева за щетите след наводненията - Tribune.bg
Снимка:

Малко над 3,7 милиона лева отпуска на 4 общини Националният щаб за защита при наводнения.Това са Костинброд, Столична община, Лъки и Гоце Делчев. Предстои решението да бъде прието на заседание на Министерския съвет, заяви вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг.

Решението е взето по време на днешното заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, чийто председател е вътрешният министър, а парите ще отидат за възстановяване на щетите.

С част от средствата ще бъде укрепено срутище на територията на село Дряново, община Лъки, Пловдивско, където ще бъдат заделени почти половин милион лева. Пътят между селата Манастир и Крушево в същата община също ще бъде укрепен, а сумата за него е ще бъде почти в същия размер. Община Гоце Делчев ще получи средства за изграждане на подпорна стена за укрепване на десния бряг на река Туфча (Брезнишка река). Столична община пък ще почисти речното корито на река Искър за по-добра пропускателна способност от стената на язовир Панчарево. Община Костинброд трябва да извърши 3 неотложни аварийни работи и едно възстановяване на водоскок.

„Това са решенията на комисията. Предстои това решение да бъде прието на заседание на Министерския съвет. Очакваме заявките от останалите кметства и общини, където да се направят съответните оценки и необходимостта от средства“, обясни Христо Терзийски, цитиран от БГНЕС.

Таван на отпусканите суми няма, но бюджетът, който може да се преразпределя от комисията за възстановяване е 80 млн. лева на година. 30% от тези средства пък ще бъдат отделени за превантивна дейност.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати