Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отриха нов шестседалков лифт в Боровец

Общество

Отриха нов шестседалков лифт в Боровец

Отриха нов шестседалков лифт в Боровец - Tribune.bg
Снимка:

Изкачването от долна до горна станция да става само 3 мин. и половина

Нов шестседалков лифт беше открит днес на Боровец от заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова. „Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите“, заяви вицепремиерът.

Николова отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада 2024 г., която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец. „Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена“, посочи Николова. Тя подчерта, че страната ни има все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в унисон с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството процедури.

Новият лифт е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час. Той заменя предишния четириседалков по съществуващата линия.

Съоръжението е с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция да става само 3 мин. и половина.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети нов, лифт, Боровец

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати