Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отровното трио с позиция: Лъжа е властта да се крие от думата локдаун

Общество

Отровното трио с позиция: Лъжа е властта да се крие от думата локдаун

Снимка:

Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е поредното неадекватно действие на Бойко Борисов и компания. Днес бе заявено „откритието“, че човешкият живот е най-голямата ценност. Смятаме, че всички лекари, медицински сестри и обикновени граждани са информирани за това. Изводът е направен в позиция на Отровното трио, която е публикувана на страницата им във Фейсбук. 

Проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и  Арман Бабикян питат – защо частичните ограничения не бяха наложени по-рано?  Защо се чакаше децата и преподавателите да се заразят достатъчно (имаше фиксиран процент), за да бъдат затворени училищата и висшите учебни заведения? Това нанесе щета както на образованието, така и в семействата на обучаващите се.

Колко време бе необходимо, за да се проследи ефекта от действията на властите в Израел, Испания, Италия и други страни с развита медицина, след като дори медиите доставят навременна информация за техните мерки?

Бойко Борисов, като управляващ България, може ли да гарантира, че събиранията в религиозните храмове, производствените предприятия, административните и офис дейностите, кол центровете, големите магазини за техника, фризьорските салони и салоните за красота няма да допринесат за по-висока заболеваемост?

Какъв е режима за концертните зали и киносалоните? В постановката „Ромео и Жулиета“ колко близо да бъдат главните герои?

Какви са здравните предимства на международните спортни събития, пред националните спортни събития?

Какво се случва в претъпкания градски и междуградски транспорт?

Как ще се осъществява конкретно контролът в домовете ни, ако на семейни събирания присъстват 16, а не 15 души? Кой ще е органът на контрол – МВР, РЗИ или неизвестен общински орган и какви ще са санкциите? 

Редица други въпроси, свързани с функционирането на обществения живот, остават открити. Например за събиранията по пазарите, където обикновено стотици хора са на близко разстояние.

Какво продиктува промяната - от понеделник до сряда - на планирания срок на извънредната епидемиологична обстановка от четири на два месеца?

Защо от лятото до октомври НЗОК не бе сключила договори за КОВИД легла с болниците, въпреки решението да се снижат изискванията?

Решението на Отровното трио да смени формата на протеста 24 дни преди решението на МС показва, че гражданите имаха по-ясна отговорност към развитието на здравната криза, отколкото хората, на които са делегирани права да управляват държавата.

Днес мерките бяха оправдани с целта за намаляване на заболеваемост и смъртност. Това означава ли, че заболелите преди месец и починалите преди месец са оправдано число, което не изисква мерките, взети на 25.11.2020 г.?

Следващата цел, която бе дефинирана, е да се намали натиска над здравната система. Именно ген. Мутафчийски, който днес похвали „навременните мерки на правителството“, през м. май заяви, че „яко ще се мре“. Достатъчно яко ли се мре в момента, за да се окажат мерките „навременни“?

Отново бе повторена лъжата, че в България има достатъчно легла, след като всички виждат, че легла за болните няма. Легла без лекари е мебелен магазин, а не здравна система!

Оправданата съпричастност към труда на лекарите и медицинските сестри, не може да отмени очевидната липса на план, хаосът в действията и липсата на обезпеченост в здравната ни система, които се дължат на Бойко Борисов и неговото правителство. Оставаме с усещането, че и днешното разпореждане на Борисов е свързано основно с душевните ни преживявания по Коледа и Нова година, а не със здравния статус на населението.

Липсата на уточнен регламент за цели сектори в икономиката, ще породи нов хаос и свободен санкционен режим.

Лъжа е властта да се крие от думата локдаун и това нанася още един удар върху гражданите на България, защото истината изисква да се вземе решение на Народното събрание за обявяване на извънредно положение, с всички произтичащи от това ползи както за бизнеса, така и за останалите системи в държавата. Неграмотните действия на властта днес донесоха, освен масово заразяване и смърт, и вестта за предстоящи фалити, безработица и бедност. #ОСТАВКА!  


Коментари (5)

Тартаковер Локдаун, или частични ограничения е едната страна на въпроса. В друг коментар зададох според мен, по-съществения. Каква е причината и кой е виновен България процентно да е на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА! по брой умрели пациенти от всички онези, влезли в болници ? Апаратурата ни ли е лоша,лекарите ни ли са най-лоши в света, болниците ни ли са рухнали морги, какво ни прави държава в която влизащия в болница човек, трябва предварително да се сбогува с близките си? Не са ли онези некадърници, управляващи ни години наред, които винаги и за всичко търсят вината извън себе си?
25.11.2020 15:04 / Отговор
Кумчо Вълчо " Каква е причината и кой е виновен България процентно да е на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА! "
Отговарям : за настоящите ограничения - БОКЛУЦИ като теб ! За миналия хаос - всички без ГЕРБ /Москов от РБ беше най-адекватен министър и по тези причини на бърза ръка му взеха мярката такива като теб /!
25.11.2020 15:24 / Отговор
Тартаковер Когато ГЕРБ приключи с политическото си битие, а това ще стане веднага с падането на Дебелия от власт, ще препоръчам на следващите, ако са морално извисени политици, да изградят "Братска могила на незнайната политическа проститутка". Символично, да могат минаващите край нея да плюят и хвърлят камъни. Както във Вазовата "Грамада". Мога да ти издействам да я охраняваш, въпреки че покъртително просташкия ти коментар, не показва че си достоен дори за пазач.
Знам, че да разчитам на нормален коментар тук, си е чист хазарт. Но воден от човешкия си алтруизъм, сгреших и пак надцених опонентите.
25.11.2020 15:45
Димитър Петканов Ако имаше оскари за гьон сурати, тези мръхльовци щяха да са окичени с тях като цигански булки с пендари. Точно те да се изживяват като критици на властта относно пандемията? Повръща ми се от тях.
25.11.2020 15:31 / Отговор
кесо Че закъде без тримата глупаци. Нали е ден за преброяване на глупаците време беше да се обадят, че току виж някой им заел първото място. Простакесите на Мая Конопа, дето ги убива тяхната впечатляваща глупост им дишат във врата. Дръжте се, трима глупаци!
25.11.2020 15:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още