Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Овладяна е високата заболеваемост от COVID-19 в Кюстендил

Общество

Овладяна е високата заболеваемост от COVID-19 в Кюстендил

Снимка:

Ситуацията с високата заболеваемост от CoOVID-19 в Кюстендил е овладяна, обяви зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, цитирана от БНР.

Утре областният кризисен щаб ще реши дали да отпаднат допълнителните мерки, сред които носенето на маски и на открито.

В Районната болница са настанени 81 пациенти. В реанимация са пет души, каза главният лекар на болницата д-р Александър Величков.

33 са разкритите ваксинационни центрове в областите Благоевград и Кюстендил.„20 са откритите ваксинационни центрове в областта, за Гоце Делчев са предоставени 1000 дози, за Разлог -700, в Петрич и Сандански по 200“, обясни заместник-министър Йорданова. Според нея до края деня ще бъдат осигурени още 2 500 дози, които трябва да са достатъчни за още няколко дни.

„Никой от българските граждани няма да бъде върнат, ваксините са напълно безплатни и доброволни, ваксинацията не е задължителна за членовете на РИК и ЦИК“, допълни заместник-мининистърът.

„В момента в РЗИ има 250 флакона, очакваме още 250 до няколко часа, така имаме възможност да вексинираме на „първа игла“ 2500 души“, обясни директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още