Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пак дете зад волана, кара бус по малки улички – вероятно в Габрово

Общество

Пак дете зад волана, кара бус по малки улички – вероятно в Габрово

Пак дете зад волана, кара бус по малки улички – вероятно в Габрово - Tribune.bg
Снимка:

Пореден случай на дете зад волана, съобщи Нова ТВ. Зрители са изпратили видео, на което се вижда как дете на не повече от 10 години управлява бус по малки улички. Вероятно случаят е от Габрово.

Засега се знае, че мъжът, който е бил с детето в буса и е заснел видеото, е установен. Той ще бъде санкциониран. Установени са и родителите на детето.

От Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България казват, че все по-често млади хора отиват на шофьорски курсове и казват, че вече могат да шофират.

„Такива „научени” като това детенце, когато дойдат при нас, половината им часове минават, за да ги отучим”, коментира Красимир Георгиев.

„Родителите са се вживели в ролята на гении зад волана. Почти всички смятат, че са най-добрите шофьори, но са и още по-добри инструктори. Затова има толкова кръв по пътищата. Децата от малки разбират, че законът може да се нарушава”, каза още Георгиев.

„Прокуратурата може да намери правилния член от правилния закон и да повдигне обвинение на този родител за действия, които са обществено опасни. Дори с оглед на масовото явление да се правят родителите на учители, мисля, че това деяние би могло да се инкриминира, макар и в по-лек вид”, коментира Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати