Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пълни заведения и фестивали в червените ковид зони

Общество

Пълни заведения и фестивали в червените ковид зони

Снимка:

Отново висок брой на смъртните случаи от COVID-19 и днес у нас - 43. Сред тях е и 18-годишен младеж от Велико Търново. Навлизането на области в червената зона не спира провеждането на многохилядни събития в тях. "Капана фест" в Пловдив и "Миндя рок фест" край Велико Търново привлякоха хиляди посетители през почивните дни, съобщава БНТ.  

Във Варна и Пловдив заведения са препълнени с хора. И трите области са в червената зона. "Капана фест" в Пловдив започна с много настроение, но и със засилени проверки и глоби от здравната инспекция.

"Констатирахме нарушение на противоепидемичните мерки. Сервитьорът обслужваше клиенти без да е поставил защитна маска за лице", заяви Петя Чочоранова, инспектор в РЗИ-Пловдив. И докато заведенията подлежат на редовни проверки, то спазването на дистанцията по улички и площади в "Капана" се оказва по-големият проблем.

Нощният живот във Варна също кипи, заведения са пълни далеч над половината.

По-предпазливи са посетителите на 13-ото издание на "Миндя рок фест" край Велико Търново. Заради COVID - миналата година събитието не се състоя. То е единственото масово мероприятие в региона, след като през седмицата в 9 от 10-те общини на област Велико Търново бяха отменени всички подобни прояви до края на септември.

"Хората искат да се събират, събираме се с всички предпазни мерки, с дезинфектанти, маски ще раздаваме. Така борим и общия страх от този COVID, така борим и чувството за самота, което се появи, така се връщаме към нормално съществуване", заяви организаторът проф. Евгени Дайнов. 

Организаторите имаха идея по време на феста да бъде разкрит и пункт за ваксинация, но от здравната инспекция прецениха, че това не удачно по време на такъв тип масови мероприятия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още