Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Памела Андерсън с писмо до Караянчева: Забранете фермите за ценни кожи

Общество

Памела Андерсън с писмо до Караянчева: Забранете фермите за ценни кожи

Снимка:

Холивудската звезда Памела Андерсън призовава българския парламент да придвижи гласуването на Законопроекта за забрана на отглеждането на животни за ценни кожи в страната.

Актрисата изпрати писмо, адресирано на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Ето какво пише в него:

„Уважаема госпожо президент Караянчева,

Като посланик на PETA изпращам призив към България да се присъедини към Австрия, Белгия, Хърватия, Холандия, Норвегия, Сърбия, Словения, Обединеното кралство и редица други държави в усилията за защита на животните и общественото здраве и да сложи край на отглеждането на животни за производство на ценни кожи.

Животните в тези ферми прекарват целия си живот в малки, мръсни телени клетки. Отнето им е всичко, което е естествено за вида им и важно за тях, а животът в плен често е причина за това животните да полудеят, затворени в клетките. Те биват убити чрез електрошок, обгазяване или чрез прекършване на врата.

Фермите за ценни кожи също представляват сериозен риск за общественото здраве. Когато става въпрос за разпространението на болести, те не са по-различни от пазарите за животни, където се смята, че новият коронавирус е възникнал. След като норките в холандски ферми бяха тествани положително за вируса, който причинява COVID-19 и носи риск за разпространие сред работещите там, огромно мнозинство от холандския парламент гласува законът за забрана на фермите в страната да влезе в сила предсрочно.

През ноември Дания уби около 17 милиона норки в своите ферми за ценни кожи поради разпространението на вируса и потенциално опасната Cluster 5 мутация. Всяко място, където животните са принудени да живеят в тясно пространство при ужасни, нехигиенични условия, е заплаха за общественото здраве, а датските ферми за кожи са просто най-забележителният скорошен пример.

През последните няколко седмици са документирани и случаи на заразяване с вируса между хора и норки във ферми за кожи във Франция, Гърция, Ирландия, Литва и Полша. Най-отговорното решение за здравето и благосъстоянието на хората и животните е да се забрани отглеждането на животни за ценни кожи. Това би намалило опасността от бъдещи пандемии и ще спаси живота на безброй животни, които са убивани жестоко всяка година.

През 2018 г. Националната гражданска инициатива събра 51 234 подписа в подкрепа на забрана за фермите за ценни кожи в страната. Призовавам българския парламент да вземе състрадателно и разумно решение и гласува в подкрепа на законопроекта за забрана на фермите, внесен в Парламента преди повече от година и прекрати тази жестока индустрия веднъж завинаги.“  


Коментари (4)

Да - 100% ЗА.
05.01.2021 20:08 / Отговор
Памелче, да ти имам проблемите, душко...
05.01.2021 21:22 / Отговор
Отговорност Не е проблем на "Памелчето", НАШ проблем е.
Много сериозен.
05.01.2021 22:22
ЗОРАН СТАМЕНОВИЋ ПАМЕЛА БОЖАНСТВЕНА СИ И ФЕНОМЕНАЛНА ИМАШ МОЈУ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ.ЗАЛАЖЕМО СЕ ЗА ИСТЕ СТВАРИ И ИМАМО ИСТИ ПОГЛЕД НА СВЕТ.

ХРИСТ
06.01.2021 08:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още