Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пандемията „летене по пътищата“: Ново видео на жена, която се хвали с „вдигане“ на 209 км/ч

Общество

Пандемията „летене по пътищата“: Ново видео на жена, която се хвали с „вдигане“ на 209 км/ч

Пандемията летене по пътищата: Ново видео на жена, която се хвали с вдигане на 209 км/ч - Tribune.bg
Снимка:

Пореден случай на безразсъдно шофиране и буквално „летене по пътищата“ показа Нова телевизия. Потребител с името Дебора Радева, се похвали, че шофира с 209 км/ч. Според съветника на премиера по пътна безопасност и бивш началник на КАТ Тенчо Тенев имало текст в закона, който може да вкара в затвора нарушителите на пътя. Той обаче не се използвал, защото за властите било по-лесно да ги глобяват.

„Могат да го завъртят по член 325А. Виждат, че някой е наглец. Може по свидетелски показания“.  По думите на Тенев полицейските наряди са малобройни и проблемът с нарушенията на пътя е кадрови.

„Както има закон за футболното хулиганство, така трябва да има и за пътното”, категоричен е бившият шеф на КАТ. Тенев подчерта, че най-големият проблем са младите шофьори.

Припомняме, че през изминалите месеци случаите на шофиране със скорост опасно много над допустимата зачестяват все повече. Последният фрапиращ случай, заради който полицията беше на крак, бе шофьор, който кара с 260 км/ч по столичното Околовръстно шосе. Мъжът сам се похвали за това в социалните мрежи, а от полицията обявиха, че автомобилът ще бъде спрян от движение.

Друг пример е Мис Силикон” Катрин Йорданова, която показа шофиране с 256 км/ч. После беше хваната с наркотици и пусната срещу парична гаранция.

Общо 24 души са ранени при 14 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха на сайта си от МВР.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати