Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Папа Франциск към Борисов: Много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира

Общество

Папа Франциск към Борисов: Много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира

Папа Франциск към Борисов: Много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира - Tribune.bg
Снимка:

Аз се моля за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо, каза той

„Благодаря Ви, че ме поканихте. Аз се моля за мир и всички ние се молим за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо.“ Това каза Негово Светейшество папа Франциск в началото на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов, който го посрещна с церемония на летище „София“.

Папа Франциск е на официално посещение в България от 5 до 7 май.

По време на срещата Негово Светейшество папа Франциск поздрави българския премиер за активната работата на България по време на ротационното ни председателство на Съвета на ЕС и по-конкретно за ролята на страната ни в процеса на европриобщаването на страните от Западните Балкани.

„Изключително символно е, че след три дни в България, ще отиде в Северна Македония - за Договора за добросъседство, за това, че винаги мирът го поставяме на първо място, както и разбирателството“, каза още премиерът Бойко Борисов.

Той благодари на Светия Отец за възможността всяка година българска делегация, заедно с представители на Светия синод, да посещават Ватикана. „Светите братя Кирил и Методий ги почитаме много, защото с писмеността са направили много за мира и за образоването на много народи в региона, затова единият подарък беше икона на двамата братя“, поясни още министър-председателят.

„Благодаря Ви много за Вашето гостоприемство. Също много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира“, подчерта Светия Отец пред българския премиер в края на срещата им.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати