Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Парламентът удължи срока за регистрацията на кладенците

Общество

Парламентът удължи срока за регистрацията на кладенците

Снимка:

Депутатите приеха промени в Закона за опазване на околната среда

Парламентът удължи срока за регистрацията на кладенците в страната, който изтичаше на 27 ноември тази година. Това стана с гласуваните на първо четене промени в Закона за опазване на околната среда.

От левицата предупредиха, че това е поредният закон, чиито разпоредби се променят с оправдание пандемията от коронавирус.

„Някой в продължение на години е спал и не си е свършил работата по законодателните промени с регистрацията на кладенците. В Министерство на околната среда и водите се правят различни информационни кампании за щяло и нещяло се обслужват определени медии, за да може да се популяризират определени инициативи на министерството. Проблемът с регистрацията на тези кладенци за собствени нужди някак си бе забравени оставен настрани“, коментира от трибуната социалистът Манол Генов.

Той отбеляза, че е задавал въпрос на екоминистъра Емил Димитров, но няма яснота колко кладенци ще бъдат регистрирани. Въпреки това Генов посочи, че БСП ще подкрепи промените.

„Законът за опазване на околната среда за кладенците е важен и очакван от хората“, напомни и председателят на Комисията по околна среда и води Ивелина Василева. От името на вносителите – ГЕРБ и „Обединени патриоти“, тя благодари на колегите си, изразили подкрепа.

„Действително има напрежение предвид това, че съвсем скоро изтича крайният срок за регистрация“, призна Ивелина Василева.

Законопроектът бе приет с 83 гласа „за“, без „против“ и със 7 „въздържали се“.  


Коментари (1)

Абе тия май не са нормални, всичката Мара втасала, та ще оправят кладенците!
13.11.2020 18:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още