Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Първо класиране в СУ: Най-желаните специалности - Право, Психология, Софтуерно инженерство

Общество

Първо класиране в СУ: Най-желаните специалности - Право, Психология, Софтуерно инженерство

Първо класиране в СУ: Най-желаните специалности - Право, Психология, Софтуерно инженерство - Tribune.bg
Снимка:

Най-желаната специалност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отново е правото. Това става ясно след обявяването на приетите кандидат-студенти на първо класиране.

9 356 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище у нас.

Втората най-желана специалност е „Психология“, а третото място заема „Софтуерно инженерство“.

На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Графичен дизайн“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Международни отношения“ (редовна форма на обучение), „Журналистика“ (редовна форма на обучение), „Връзки с обществеността“ (редовно обучение) и „Компютърни науки“.

Над 5 600 са кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма - държавна поръчка и платено обучение.

Вторият етап на класиране се извършва на 12 юли 2022 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, както и некласираните кандидат-студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 13 до 15 юли 2022 г., включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Третият етап на класирането се извършва на 19 юли 2022 г. Срокът за записване е от 20 до 22 юли 2022 г., включително. Резултатите от това класиране са окончателни.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати