Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Първото бебе за 2020 г. в „Майчин дом“ е момиченце

Общество

Първото бебе за 2020 г. в „Майчин дом“ е момиченце

Снимка:

За първото бебе на новата година битката е между Пловдив и Варна

Първото бебе, което проплака в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ за 2020 г., е момиченце. Бебето тежи 3, 040 кг и е високо 49 см, похвалиха се от лечебното заведение.

Общо за 2019 година в болница „Майчин дом“ са родени 3761 бебета, което е повече от  2018 година. Лечебното заведение е най-голямата и най-старата специализирана болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна.

За първото бебе на новата година битката ще е между Пловдив и Варна.

Малкият Райчо е проплакал точно една минута след настъпването на Новата 2020 година в родилното отделение на пловдивската университетска болница „Свети Георги“. Бебето се появява на бял свят пет седмици по-рано от очакваното и донася на 20-годишната Анка най-хубавия подарък за Новата година. В първата минута след полунощ проплаква и Елиса, но във Варна. Момиченцето е трета дъщеря на 25-годишната Антоанета Илиева.

Раждаемостта в България през последните години намалява по данни на НСИ. Справка на Националната статистика сочи, че през 2018 г. у нас са проплакали 62 000 бебета, докато през 2010г. техният брой е 75 000. През последните години тенденцията е твърдо надолу, а спадът за осем години е от над 10 000 бебета.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още