Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътна полиция с предупреждение към шофьорите за влошаване на времето

Общество

Пътна полиция с предупреждение към шофьорите за влошаване на времето

Пътна полиция с предупреждение към шофьорите за влошаване на времето - Tribune.bg
Снимка:

Пътна полиция с предупреждение за влошаване на времето в края на седмицата. Очакваме дъжд, който ще премине в сняг и затова е добре водачите да бъдат внимателни и да спазват дистанция, каза гл. инсп. Николай Крушарски от ГДНП.

Контролът ще е завишен, ще има и повече екипи, за да може да се обработват по-бързо леките катастрофи. Най-опасни остават планинските участъци, проходите и магистралите. Там очакваме трафикът да бъде натоварен, а това увеличава и риска, уточни Крушарски. 

„Когато виждат полицейски автомобили на улицата, шофьорите адаптират движението си, по-внимателни са и се съобразяват с условията. Целта ни е не толкова да контролираме и санкционираме, а да сме на пътя, за да покажем на водачите, че трябва да бъдат внимателни. Основната цел е да окажем превенция на самите шофьори“, каза комисар Крушарски.

В периода на празниците – Коледа и Нова година- са констатирани 33 000 нарушения за превишена скорост.

Над 5 800 проверки е направила полицията по време на изминалите празници по тържища и пазари за нерегламентирана продажба на пиротехника. Има констатирани 16 нарушения и 13 инцидента, които са приключили с наранявания, каза от своя страна инспектор Иван Игнатов.

По думите му най-честите нарушения са свързани с неправомерна употреба на пиратки на забранени за това места. „Спрямо миналата година има намаляване на тенденцията за нерегламентирана продажба на пиротехнически средства“, констатира той.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема